Eroon pitkäaikaisesta hajuhaitasta

Kiinteistön pitkäaikainen hajuhaitta on yleinen, mutta usein huomaamattomaksi jäävä ongelma. Toisin kuin esimerkiksi selkeässä käyttämättömän viemärin hajussa, pitkässä hajuhaitassa hajua muodostuu vähitellen niin että asukas usein tottuu uuteen epätoivottuun ominaistuoksuun. Usein ongelmaan havahdutaan vasta kun asukas saapuu kotiin matkan tai loman jälkeen ja oman kodin tuoksu tuntuukin oudolta ja vieraalta. 

Hajulla voi olla useita eri lähteitä ja siksi ongelman ratkaisussa tarvitaan useita eri alan osaajia. Hajun paikallistaminen on ensimmäinen askel ongelman korjaamiseen. Pystytäänkö haju paikallistamaan yhteen huoneeseen? Onko hajun lähde rakenteissa, ilmastoinnissa vai putkistossa. Yleisesti voidaan sanoa, että märkätilojen pitkäaikaiset hajuhaitat ovat usein putkistolähtöisiä. Riippuen hajun paikallistamisesta tulee ammattilainen valita löydön mukaan. Timpuri voi purkaa mahdollisesti kuolleen eläimen rakenteista, joka on yleisempää puurakenteisille taloille, kun taas elementti- tai kivitaloissa syy on usein kosteuden pääsyssä väärään paikkaan. 

Postra Oy on erikoistunut selvittämään ja poistamaan hajuhaittojen juurisyitä, sillä vain näin hajusta päästään täysin eroon. Vaikka hajuongelma on asukkaalle kiusallinen, saadaan se osaamisella ja oikeilla työvälineillä korjattua. 

Hajuhaitan selvittäminen vaatii joskus erityiskalustoa. Esimerkiksi toimitimme korjauksen, jossa kylpyhuone päästi huoneistoon pitkäaikaisesti epämiellyttävää tuoksua. Ennen meitä ongelmaa oli tutkinut taloyhtiön huoltoyhtiö, sekä paikalle tilattu putkimies eivätkä he löytäneet ongelmaan ratkaisua. Koska ongelmaa oli lähestytty useista kulmista ennen meitä, päätimme testata putkiston paineet ja tiiviyden savukokeella. Savukokeessa viemäriin päästetään savua oikealla paineella. Savu on vaaratonta asukkaille ja kiinteistölle. Paineistettu savu viemäristössä paljastaa tiivistyksen puutteet ja esimerkiksi putkien liitoskohtien kunnon. Tässä kyseisessä huoneistossa ongelmaksi paljastui äärimmäisen pieni vuoto WC istuimen juuressa, jota ei voinut havaita silmällä, eikä reikä päästänyt vettä lattialle. Vuodon asianmukainen korjaaminen poisti koko huoneistoa vaivanneen hajuongelman. 

Pitkäaikaisessa hajuongelmassa selvitystyön aloituksen vastuu on asukkaalla. Jokaisessa kodissa on oma ominaistuoksu, joka muodostuu mm. käytettävistä pesuaineista ja hajusteista, ja johon vaikuttaa myös ruuanlaiton tavat ja yleinen elämäntyyli. Jos huomaat muutosta kodin tuoksuissa tai huoneiden hajumaailmat alkavat erota toisistaan suuresti, kannattaa asiaa selvittää matalalla kynnyksellä.  

Isännöinnin / taloyhtiön vastuulle jää oikean ammattilaisen ja laitteiston valinta selvittämään ongelman syy, sekä korjaus.  

Asentajaksi?

Sinä korjausrakentamisen rautainen ammattilainen tai innokas nuori, arvostatko omaa työtäsi ja vakituista työpaikkaa?

Täytä kentät sekä liitä halutessasi mukaan ansioluttelosi (CV) ja vapaamuotoinen hakemus. Olemme sinuun yhteydessä asian tiimoilta!