Sitoutunut tekijä varmistaa onnistuneen remontin – 5 tapaa parantaa henkilöstön hyvinvointia

Rakennusalalla toimitus- ja alihankintaketjut voivat olla pitkiä ja työvoima liikkuu. Alan laadulliset ja aikataululliset haasteet näkyvät medioissa ja maine kärsii hurjista huhuista.

Jokaisen alan toimijan tärkein voimavara on osaava ja ennen kaikkea tyytyväinen tekijä. Kasvu perustuu maineeseen, joka kulkee sekä tekijöiden, että asiakkaiden viidakkorummuissa, sosiaalisessa mediassa ja päätöksentekopöydissä.

Yrityksen toiminta alkaa aina omalta pöydältä, omien joukkojen voimasta, johon kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa.

Kuten tunnettu miljonääri ja businessguru Richard Branson asian on ilmaissut: ”Asiakkaat eivät ole etusijalla. Työntekijät ovat etusijalla. Jos pidät huolta työntekijöistä, he pitävät huolta asiakkaista.”

Tässä on viisi asiaa, jotka sinunkin yrityksen tulisi huomioida rakentaessa voittavaa joukkuetta rakennusalalle.

 1. Suunnittele rekrytointi ja toteuta koeaika koko tiimin näkökulmasta


  Kaikki alkaa hyvien kandidaattien löytämisestä. Panostuksesi rekrytointi-ilmoitusten laatuun ja kohdennukseen näkyy suoraan tuloksissa. Hyvät ja osaavat tyypit eivät istu kotona lukemassa MOLin sivuja, he ovat töissä ja harrastuksissa, seuraavat alaa ja laadukkaita medioita.

  Kun tekijä tarttuu täkyyn, valmistaudu huolellisesti haastatteluun ja mikäli kyseessä on paperilla ja toimistolla toimiva tapaus – suunnittele ja sovi koeajan tehtävät ja toimeksiannot tuomaan esiin tekijän vahvuudet, kuten missä tahansa joukkuelajissa. Osallista prosessiin myös muita tekijöitä.

 2. Tarjoa oikeat ja laadukkaat työkalut


  Kukaan ei halua toimia huonoilla työvälineillä, hyvät varusteet ja oikeat välineet tekevät henkilöstön onnelliseksi ja ylpeäksi työstään. Lopulta sijoitus työvälineisiin kasaantuu yrityksen tulokseksi toiminnan tehostuessa ja työjäljen parantuessa. Asiakkaat kiittävät vanavedessä.

 3. Panosta erikoisosaamiseen


  Sekä tekijöillä, että projekteilla on erikoistarpeita. Yleismies on arvokas tekijä, heitä tarvitaan jokaisessa yrityksessä, mutta todellinen onnistumisen ilo syntyy haasteista ja tehtävistä, joissa pääsee oppimaan, kehittymään ja loistamaan. Ja toistamaan, asiakkaat kiittää vanavedessä, kun kosteusvauriota tai lattiaremonttia saapuu arvioimaan alan erikoimies, joka ratkaisee ongelmat ensi silmäyksellä ja osaa välittää ratkaisut suoraan asiakkaalle.

 4. Suunnittele ja resursoi oikein


  Liian pitkä työpäivä ja aikatauluista levähtänyt projekti on johdon ongelma, usein myös johdon vika. Kun tekijät ovat asiantuntijoita, erikoistuneet annettuihin tehtäviin, resurssointi on helpompaa ja työnjohto koordinoi itsenäisesti toimivia osaajia, reagoi raportteihin ja muutoksiin. Sinun tehtäväsi on suunnitella hyviä projekteja, valmentaa ja koota joukkueet, luoda strategiat, antaa pelaajien nauttia voitoista.

 5. Sitoudu itse jokaiseen tekijään


  Opettele tuntemaan joukkosi, johda joskus edeltä ja muista, että omaa osaamistasi on käsitellä ongelmatilanteita, antaa tekijöille työrauhaa ja tilaa keskittyä olennaiseen. Ongelmia tulee aina, sitoudu tiimiin ja ole valmis ottamaan iskuja vastaan ja kantamaan vastuuta. Jaa menestystä alaspäin, tee tiimisi yksilöistä niin hyviä kouluttamalla ja tukemalla, että kukaan ei halua lähteä joukkueesta.

Lopuksi muistuttaisimme, että yrityksen brändi, yhteinen aika, reilut sopimukset ja selkeät säännöt tuovat kaikki tukea toimintaan ja itseluottamusta sekä yksinkertaisuutta arkeen. Kun tekijä miettii vastaako jokin asia yhteistä tapaa toimia, yrityksen dokumentoituja arvoja ja onko hän valmis toimimaan yhteisen edun puolesta, päätöksen tueksi on hyvä olla yksiselitteinen ohjeistus ja apu saatavilla.

LUE MYÖS: Näin onnistut korjausrakentamisessa ja remonteissa – katso 10 varmaa vinkkiä


Postra on taloyhtiöiden ja kiinteistöjen laadukkaaseen ja toimivaan arkeen keskittynyt korjausrakentamisen asiantuntija, joka ymmärtää tyytyväisen asiakkaan lisäksi tyytyväisen tekijän arvon.

Ota rohkeasti yhteyttä jos etsit itsellesi uutta ammatillista kotia korjausrakentamisen alalla.

Jätä kommentti

Asentajaksi?

Sinä korjausrakentamisen rautainen ammattilainen tai innokas nuori, arvostatko omaa työtäsi ja vakituista työpaikkaa?

Täytä kentät sekä liitä halutessasi mukaan ansioluttelosi (CV) ja vapaamuotoinen hakemus. Olemme sinuun yhteydessä asian tiimoilta!