Näin onnistut korjausrakentamisessa ja remonteissa – katso 10 varmaa vinkkiä

Kosteusvaurio, linjasaneeraus tai yllättävä ongelma kiinteistön rakenteissa vaatii aina lähtökohtaisesti luovaa ongelmanratkaisukykyä sekä hallittua prosessia, jotta ongelma ratkaistaan juurisyitä myöten. 

Me rakastamme korjausrakentamisen haasteita ja pyrimme jatkuvasti kehittämään parempia toimintatapoja, joilla projektit onnistuvat niin, että tyytyväisiä ovat tekijät ja asiakkaat.

Tässä vuosikymmenien kokemuksen ja satojen onnistuneiden projektien pohjalta kasattu lista, jota voi hyödyntää yhtä hyvin suurissa ammattimaisissa hankkeissa sekä omissa kodin pintaremonteissa tai korjausta vaativissa ongelmissa.

 1. Tutki ja tutustu


  Lähde aina etsimään ongelman aiheuttajaa, älä tartu pinnalla näkyviin vaurioihin tai selkeimpiin vikoihin. Hanki kaikki tarvittava tieto kohteesta ja tutustu huolella ongelmaan, etsi vastaavia tapauksia ja materiaaleja.

 2. Hyödynnä teknologiaa


  Erilaiset mittalaitteet, luotaimet ja tutkimusvarusteet auttavat merkittävästi vianmäärityksessä ja selvityksessä sekä sulkevat pois turhia toimenpiteitä. Laitteilla määritellään tarkasti korjaustarpeessa olevat alueet ja kerätään tietoa toimintaympäristöstä.

 3. Suunnittele ja valmistele


  Ellei kyseessä ole nopeasti lisävaurioita aiheuttava tilanne, panosta suunnitteluun ja valmistele projekti huolella ennen aloittamista. Resurssoi toiminta oikein, jaksota ja aikatauluta niin, että eri vaiheet saadaan vietyä kerralla maaliin, työkalut on valmiina ja mielessä selkeä tavoite mikä pitää saavuttaa ennen seuraavaa toimenpidettä.

 4. Suojaa huolellisesti


  Sulje ja eristä alue, suojaa ympäristö ja varmista, että sekä muu irtaimisto ja pinnat sekä oma työskentelytila on suojattu ulkopuolisilta häiriöiltä – vältä lisävauriot. Hyvä suojaus on yksi tärkeä erottautumistekijä niin arvokiinteistöissä kuin tavallisissa kodeissa toimimisessa.

 5. Dokumentoi


  Käsien ulottuvilla on aina huipputason kamera, jokaisessa puhelimessa ja tabletissa. Dokumentoi ennen ja jälkeen tilanteet ja yksityiskohdat projektin edetessä. Näin pysyt itse tietoisena muutoksista, projektin tilanne välittyy myös muille ja parhaassa tapauksessa vältät turhan jälkipuinnin ja komplikaatiot.

 6. Ylläpidä järjestystä ja aikatauluja


  Luo selkeät ja kaikille asianmukaisille tahoille jaetut aikataulut ja etenemisseuranta. Muista aina aloittaa ja lopettaa päivän työt selkeillä merkinnöillä ja palauta välineet ja toimenpidealueet sellaiseksi, että niitä voi tutkia ja työtä jatkaa selkeistä lähtökohdista.

 7. Tiedota ja kommunikoi


  Pidä kaikki tahot ajan tasalla ja ilmoita kaikista muutoksista heti. Älä jätä tilaa kysymyksille ja tiedusteluille, jotka kertovat tilanteen edenneen jo epävarmuuden asteelle. Ongelmat selviävät pääosin hyvällä kommunikoinnilla ja kohteen lisäksi lähialueen tiedotus leikkaa siivet turhilta huhuilta. Hyvästä kommunikaatiosta saamme eniten kiitosta asiakkailta.

 8. Mittaa ja seuraa


  Meillä on käynnissä lukuisia hankkeita samanaikaisesti, näiden etenemistä ja onnistumista mittaamalla ja seuraamalla jaamme tietoa ja opimme sekä kehitymme. Seuraavan suunnitelman tekeminen on taas helpompaa kun vastaavan tyylinen keissi voidaan purkaa materiaaleiksi, työtunneiksi, varusteiksi ja aikatauluiksi.

 9. Viimeistele huolella


  Välitä ja jaa kaikki tieto myös asiakkaan kanssa, päätä projekti yksityiskohtaiseen katselmukseen ja hyväksytä kaikki tarkasti. Tee tarvittaessa seuranta suunnitelma ja jätä kanava auki kommunikoinnille. Viimeistelyssä yksityiskohdat ratkaisevat ja oikein järjestellyt huonekalut ja pölyjen pyyhintä voi tehdä unohtumattoman vaikutuksen.

 10. Varmista jälkihoito


  Muista tarkistaa korjattu elementti tai tila, antaa ohjeet miten voidaan reagoida jos ongelma toistuu tai tulee uusia tarpeita. Pienillä eleillä ja yksityiskohdilla sekä kommunikoinnilla, jo mainituilla tärkeillä yksityiskohdilla, onnistut pitämään tyytyväisinä asiakkaat, alihankkijat tai vaikka puolisosi kesken remontin.

LUE MYÖS: Sitoutunut tekijä varmistaa onnistuneen remontin – 5 tapaa parantaa henkilöstön hyvinvointia


Postra on taloyhtiöiden ja kiinteistöjen laadukkaaseen ja toimivaan arkeen keskittynyt korjausrakentamisen asiantuntija. Osaava henkilöstömme toimii tehokkaasti ja itsenäisesti täydellisesti varustelluilla, liikkuvilla toimintayksiköillä kaikkialla pääkaupunkiseudulla.

Ota rohkeasti yhteyttä jos tarvitset apua tai etsit kumppania.

Jätä kommentti

Asentajaksi?

Sinä korjausrakentamisen rautainen ammattilainen tai innokas nuori, arvostatko omaa työtäsi ja vakituista työpaikkaa?

Täytä kentät sekä liitä halutessasi mukaan ansioluttelosi (CV) ja vapaamuotoinen hakemus. Olemme sinuun yhteydessä asian tiimoilta!